Skip to main content

Nieuws


15 jun. 2023 | Vrijwilligersuitje groot succes!

Woensdag 14 juni organiseerde ons hospice een vrijwilligersuitje en dat werd een groot succes! Het was een middag vol plezier, teambuilding en onvergetelijke momenten.

We begonnen de middag met een hilarische pub-quiz, waarbij we onze kennis en trivia op de proef stelden. Het was geweldig om te zien hoe iedereen samenwerkte, lachte en hun competitieve geesten naar boven haalden. De energie was aanstekelijk en er werden heel wat grappen gemaakt. Na de quiz hebben we genoten van heerlijke pannenkoeken bij Boerderij Meijendel, een fijne plek want de afgelopen jaren heeft ‘Team Meijendel’ diverse fundraising acties ten bate van ons hospice georganiseerd.

Het was een gelegenheid om gezellig met elkaar te praten. De sfeer was ontspannen en goed. Het is dankzij de toewijding en betrokkenheid van eenieder dat we de zorg in ons hospice kunnen bieden die we onze gasten en hun naasten willen bieden in de laatste levensfase.

Dit uitje was een perfecte gelegenheid om onze waardering te tonen. Het was fijn om de vrijwilligers en verpleegkundigen in het zonnetje te zetten. Samen maken we het verschil!

28 aug. 2022 | Vrijzinnigen doen gift aan hospice

Op de laatste zondag van augustus ontving Hospice Wassenaar een cheque ter waarde van € 2500 van de Vrijzinnigen in Wassenaar. Karin Vogelaar, voorzitter van de Vrijziniggen, overhandigde deze tijdens de dienst aan Else Van Dijk-Staats, voorzitter van de Stichting Hospice Wassenaar.

Het was een toepasselijke dienst, want de preek ging over liefde en acceptatie van de naderende dood. De vrijzinnigen ondersteunen structureel diverse goede doelen en kiezen daarnaast periodiek voor aanvullende steunacties. Deze keer was de keuze gevallen op Hospice Wassenaar. Het grote aantal vrijwilligers in het hospice en het feit dat het hospice voor iedereen open staat zonder onderscheid te maken op basis van geloofs- of politieke overtuiging, leeftijd en/of financiele draagkracht, waren daarbij van doorslaggevende betekenis. Het zijn precies die waarden die het hospice en de vrijzinnigen delen.

1 aug. 2022 | Nieuwe website online

Omdat de tijd en ontwikkelingen niet stilstaan werd het tijd om onze website in een nieuw jasje te steken. Met trots kunnen wij melden dat onze geheel nieuwe website vanaf heden online staat. We hebben meer dan onze uiterste best gedaan om de site zo compleet mogelijk te maken.

18 mei 2022 | Bezoekbeleid Hospice Wassenaar in verband met het coronavirus Versie

Ons streven is om ondanks het coronavirus gestalte te blijven geven aan onze missie: mensen in een zo huiselijk mogelijke sfeer liefdevol en zorgzaam bijstaan in de laatste fase van hun leven. Om dit mogelijk te maken, is het van belang om onze gasten en onze medewerkers zo goed als dat gaat te beschermen tegen besmetting met het virus. We hanteren daarvoor een zorgvuldig beleid, dat wordt aangepast aan de actualiteit. Contact met naasten is essentieel in de laatste levensfase. Bezoekers zijn daarom van harte welkom in ons hospice. Daarbij gelden de volgende maatregelen.


Een indruk van het Hospice in Wassenaar

Nieuwsbrief Juni 2024

Laatst geplaatste nieuwsbrieven

Archief nieuwsbrieven

Een overzicht van eerdere nieuwsbrieven staat in het archief