Skip to main content

Onze zorg

Uw eigen huisarts of een huisarts uit Wassenaar is verantwoordelijk voor uw medische zorg. Hij of zij werkt daarbij samen met gespecialiseerde verpleegkundigen van de zorgorganisatie Florence. De verpleegkundigen zijn dag en nacht in het hospice aanwezig. Het bieden van volledige palliatieve zorg aan onze gasten en hun naasten behoort tot hun kerntaken.

De zorg is op de totale mens gericht en niet alléén op het ziektebeeld. Dit betekent dat er ook aandacht is op sociaal, emotioneel en spiritueel terrein. Wensen en behoeften van gasten staan hierbij centraal.

In het hospice is er ook aandacht voor geestelijke zorg. Tweemaal per week is er een geestelijk verzorger in het hospice aanwezig. Als u hier een beroep op wilt doen kunt u dat aangeven. U bent hier uiteraard geheel vrij in.

Voor de familie is er de mogelijkheid om mee te eten of, indien gewenst, te blijven slapen. Een overnachting voor familie  kan in de kamer van de gast of in een aparte logeerkamer met eigen badkamer. Uiteraard vindt over het mee-eten of overnachten tevoren overleg plaats met een van de coördinatoren. Wij kennen geen bezoekuren: familie is altijd welkom (dus ook ’s nachts) als de gast daar behoefte aan heeft.

Vrijwilligers in Het Hospice

Belangrijk is het werk van de vrijwilligers in het hospice. Er werken ruim 100 vrijwilligers in ons hospice. Van 's morgens 07.30 uur tot 's avonds 23.00 uur staan twee en soms drie vrijwilligers klaar om het de gasten naar de zin te maken. Bijvoorbeeld door:

  • het verzorgen van de maaltijden met aandacht voor persoonlijke wensen,
  • de ontvangst van en zorg voor familie en vrienden,
  • een luisterend oor te bieden, gewoon even bij de gast te zitten, een hand vast te houden, een gesprek te voeren als de gast daar behoefte aan heeft, een boek voor te lezen, of samen naar muziek te luisteren,
  • het geven van hand- en voetmassages,
  • het schoonhouden van de kamer,
  • het verzorgen van de persoonlijke was van onze gasten,
  • het regelen van een kapper en/of pedicure,
  • het helpen bij de praktische verzorging.

De coördinatoren hebben de dagelijkse leiding in het hospice. Een van hen is dagelijks aanwezig en/of telefonisch bereikbaar.